לקראת חודש הרחמים והסליחות, צפו בתיעוד נדיר בוידאו משנת תשנ"ט של מארי סאלם הארון הלוי זצ"ל, בו הוא מעורר את המתפללים לקום לאשמורות.
הצדיק מארי סאלם (שלום אהרון הלוי) זצ"ל התגורר בגדרה, בכפר אוריאל (שיכון העיוורים), והיה ממקימי בית הכנסת בלדי "בית אלחדד". מארי סאלם היה כבד ראיה ונודע בבקיאותו הרבה ביד החזקה לרמב"ם ובפעילותו הבלתי נלאית למען צרכי הדת בכפר.
בסרטון ניתן לראות יום בחייו של הצדיק, ולהבין כמה קרובה לליבו מצות התפילה וההשכמה לבית הכנסת, במיוחד בימים הנוראים היה חרד מאוד לתפילה, ושם פעמיו לפנות שחר לבית הכנסת תוך כדי שהוא מעורר את המתפללים וקורא בשמם פעם אחר פעם.
מהסרטון ניתן ללמוד על יראת השמיים של הצדיק, על מידותיו הטובות וגם על חוש ההומור המיוחד, תכונות שאפיינו את חכמי תימן בדורות הקודמים. חבל על דאבדין ולא משתכחין.



