בצל ההפגנות

מלחמת אחים: אל תרימו יד על יהודי! | מרן הגר"ש קורח זצ"ל בצוואה מרטיטה לימי הרפורמה המשפטית

מרן הגר"ש קורח זצ"ל | צילום: המאורות
מרן הגר"ש קורח זצ"ל | צילום: המאורות

מלחמת אחים: אל תרימו יד על יהודי! | מרן הגר"ש קורח זצ"ל בצוואה מרטיטה לימי הרפורמה המשפטית | חכם עדיף מנביא

בצל ההפגנות בכל רחבי הארץ, לאור העברת חלקים מהרפורמה המשפטית, כאשר הארץ בוערת בכל חלקיה מבית ומחוץ, אין לנו אלא לצטט פה דברים נדירים ונפלאים שחזה אותם מרן רבינו שלמה קורח זצוק"ל רבה של בני ברק וזקן רבני תימן בדור האחרון, אשר מפליא לראות איך כחכם עדיף מנביא כבר ראה הכל, ואף מתחנן אל הציבור: "אל תרימו יד על אף יהודי!".

והנה ציטוט דבריו המאלפים בספרו 'יחידי סגולה' שהתפרסמו כעת בעלון 'תפארת שלמה':

"ביום שני ראש חודש חשון בשנת ה'תשס"ו, נתפרסם סקר כי למעלה מ40% – חושבים שתתיכן מלחמה אזרחית. וכל שומרי התורה על כל עדותיהם ופלוגי פלוגיהם, יסבלו ויהיו בין הפטיש והסדן, והלוואי ואתבדה. ואז הכל ידעו כי היו בהזיות משכרון עצמי".

ממשיך הרב ואומר: "ותפילתי לא-ל עליון כי בני ק"ק יהודי תימן ההולכים בדרך אבותינו לא ירימו יד על שום יהודי גם אם ירימו יד עליהם ח"ו. על אף שהם גיבורים ואבותינו נלחמו בחרב וחנית נגד הנוצרים והאיסלאם. אך לא על יהודי או שום יהודית ח"ו".

והדברים נפלאים למתבונן בהם היטב לעומקם של הדברים.


'המאורות' – המרכז העולמי לעדת תימן

קו ההלכה > 03-915-3133
קו התוכן > 8416* | 03-30-8888-5 | ארה"ב: 151-8613-0185

ניתן לשלוח שאלות לרבני בית ההוראה גם דרך האתר או באמצעות המייל: sm088302222@gmail.com


הצטרפו עכשיו לערוצי החדשות של אתר המאורות

כתיבת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם

הירשמו כעת לניוזלטר שלנו

והישארו מעודכנים!