סערה

"פרצה חמורה במסורת יהדות תימן": רבה של ביתר עילית הגאון הגדול רבי יצחק מועלם במתקפה חריפה על מופעי סליחות

צילום: יצירת המופת
צילום: יצירת המופת

סערה בציבור: רבה של ביתר עילית, הגאון הגדול רבי יצחק מועלם שליט"א, פרסם היום (שני) מכתב נוקב וחריף, בעקבות יוזמות של "ערבי סליחות" שנערכו בצלילי כלי נגינה ואף בנגינת נשים ובתערובת נוראה ל"ע.

במכתבו הביע הרב כאב וצער גדול על כך שדווקא ימים של קודש ויראה הפכו ל"מופעי תרבות חלולים", כהגדרתו. לדבריו, מדובר ב"פרצה חמורה בקדושת עם ישראל, ובמיוחד במסורת הקדושה של יהדות תימן, שמסרו נפשם דורות רבים לשמור על גחלת המסורת בטהרתה".

הרב הדגיש כי מסורת תימן ידועה באמירת הסליחות "בהשתפכות הנפש, בדמעות ותחנונים, ללא תוספות זמר וכלי שיר", והוסיף כי הכנסת כלי נגינה לערב הסליחות – ובפרט נגינת נשים – מהווה פגיעה חמורה בחומות הצניעות והקדושה. "הרי זה כטובל ושרץ בידו", כתב.

במכתבו לא חסך הרב ביקורת גם כלפי אלו המשתתפים ונוטלים חלק פעיל ביוזמות הללו, שאף נראים "חרדים לדבר ה'", שלדבריו "שותפים הם לפשע זה לקעקע את יהדות תימן".

הרב מועלם הזהיר כי תופעות אלו עלולות "לפתוח פתח רחב לזלזול בקדושת בית הכנסת ותפילת הסליחות, ולהפוך את ההכנה לימים הנוראים למופע תרבותי חלול".

בסיום קריאתו כתב הרב:

"יש בזה מחאה על כך בכל תוקף, ואני קורא לשוב לאורח הדרך של אבותינו – תפילת הסליחות בצניעות, בפשטות, מתוך לב נשבר ותחנונים לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא".


'המאורות' – המרכז העולמי לעדת תימן

קו ההלכה > 03-915-3133
קו התוכן > 8416* | 03-30-8888-5 | ארה"ב: 151-8613-0185

ניתן לשלוח שאלות לרבני בית ההוראה גם דרך האתר או באמצעות המייל: sm088302222@gmail.com


הצטרפו עכשיו לערוצי החדשות של אתר המאורות

כתיבת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם

הירשמו כעת לניוזלטר שלנו

והישארו מעודכנים!