היום (ראשון), י"ז באלול, הוא יום פטירתו של הגה"צ רבי סעדיה בן יוסף זצ"ל – מייסד מוסדותינו הקדושים 'מאורות הרש"ש', ומשגיח בישיבות 'נוה ארץ' ו'שארית יוסף'.
תלמידו ומקורבו, מו"ר ראש המוסדות הגאון רבי יהורם יפת שליט"א יעלה לציונו של רבי סעדיה זצ"ל יחד עם רבנים, אברכים, תלמידים ועמך בית ישראל, להעתיר בתפילה לישועת הכלל והפרט.
מעמד התפילה המרכזי ייערך סמוך לציון (בית העלמין באר יעקב), בשעה 17:00 אחה"צ.
•
להלן דברים לזכרו של רבינו, שהתפרסמו בגליון 'כתרי תורה' (ס"ח):
רבינו שעלה לארץ משרעב בראשית העליה הגדולה בשנת התש"ט, נשלח ע"י אביו זמן קצר לאחר מכן ללמוד בישיבת בית יוסף נובהרדוק שבירושלים, ולאחר כחמש שנים עבר לישיבת באר יעקב שם נתקשר בקשר אמיץ לרבותיו ובמיוחד להגר"ש וולבה זצ"ל שבמשנתו הגה כל ימיו, כך עלה ונתעלה ונמנה מהאריות שבחבורה ועוד קודם נישואיו נסמך ע"י גדולי ירושלים. הרביץ תורה ויראה בישיבת פורת יוסף שבקטמון תקופה קצרה ולאחמ"כ קבע מושבו בבאר יעקב שם לימד בישיבת נוה ארץ ובישיבת שארית יוסף.
בנוסף לזאת לא יכל רבינו לראות את העזובה אשר בארץ, והיה מקהיל קהילות ברבים לעורר את העם לתשובה ורבים השיב מעון, וכל תנועת התשובה הגדולה כיום בבאר יעקב רמלה וסביבותיהן מכוחו החלה באותם הימים, ולא זו בלבד אלא המשיך וליווה את אותן משפחות שהתקרבו לתורה לאורך שנים בהדרכה בעניני שלום בית וחינוך הילדים.
מלבד כל הרבצת התורה הגדולה, בישיבות וקירוב העם שבשדות מיוחד היה רבינו במידת החסד בבחינת תורת חסד על לשונו, תלמידיו מספרים כי מכספו היה קונה להם מוצרים שונים שנצטרכו החל במצות ויין לפסח, בגדים, מברשות וכדומה, ואף בגופו היה טורח ושוקד על טובתם ולעיתים כשהוצרכו היה מתקן את מנעליהם בעצמו כאב לבניו.
סיפר אחד מתלמידיו, כי לאחר נישואיו חפץ לרכוש לרעייתו פמוטות מכסף, רבינו ששמע על כך, אמר לו אני אלך איתך ואעזור לך לבחור, נסע עימו באוטובוסים לירושלים, וסבב עימו בכמה וכמה חנויות, על אף שסבל רבות ברגליו, והוסיף אותו תלמיד שהיה זה כל כך טבעי אצלו עד שלבסוף כשלא מצאו פמוטות שהניחו את דעתם, הרגיש בנוח שלא קנו. זיע"א.




